25 Mayıs 2024 Perşembe - Gönül Gözü Gönül Gözü
HaberTL.com

Gönül Gözü

Harulnisa 19 Şubat 2018 967 Yorum Yap

Gönül Gözü

Bir zamanlar bir mahalede bir yaşlı nine yaşarmış mahallenin sevigilisiymiş herkez severmiş onu saygı duyar değer verirmiş. Çok tatlı dili kimseyi i..

Bir zamanlar bir mahalede bir yaşlı nine yaşarmış mahallenin sevigilisiymiş herkez severmiş onu saygı duyar değer verirmiş. Çok tatlı dili kimseyi incitmez yardım sever bu nine ekinden geldiğince yardım etmeye çalışırmış herkeze.

Birgün bu mahaleye bir hırsız gelmiş önce mahalleyi kolaçan edip kimde ne var kim zengin kimin evine kolay girilir diye araştırma yapmaya başlamış. Mahalede bir taşa oturmuş yanından geçen kadınları dinlenmeye başlamış. Kadınlar birbirine bizim yaşlı ninenin ne kadar zengin ve asil olduğunu konuşmakta ne kadar muhterem bir insan diye söz etmekteymiş. Hırsız dikkat kesilmiş bu ihtiyarın evine gireyim bari hemen bu gece gelsin paralar diye keyf olmuş. Bir küçük çocuğa sormuş bizim ninenin evini çocukta nerden bilsin göstermiş hırsıza tüm iyi niyetiyle.

Gece olmuş hırsız herkezin uyduğundan emin olunca girmiş bir yolunu bulup evine bizim ihtiyar ninenin. El feneriyle bakarken sağa sola bu ev hiçte zengin evine benzemiyor diye geçirmiş içinden. Kızmış kendi kendine.Tam o sırada nine ışığı açmış hoşgeldin oğlum nerde kaldın bende seni bekliyordun demiş. Hırsız ne yapacağını nereye gideceğini ne diyeceğini şaşırmış. Kekeliyerek geeeldim nine geeeldimm .demiş

Nine buyur açsındır gel çorba yaptım kaşıkla evladım demiş. Hırsız tüm şaşkınlığıyla nineyi takip etmiş ninenin koyduğu çorbayı içmiş. Nine ben şimdi gece namazı kılacağım sende şu sedire yatabilirsin demis. Hırsızın dili tutulmuş bir güç sanki onu tutuyor bırakmıyormuş uzanmış sedire. Ninenin namazı bitmiş başlamış dua etmeye. Yarabbi yılar önce kocamın bir vereceği vardı fakat adamı bulamadı taşınmıştı onun hakını borcunu veremeden gideceği için hep ağlamış banada tembihlemişti. Çok şükür o adamım oğlunu bize gönderdim sana hamdusenalar olsun borcumuzu verebileceğiz artık der. Bunu duyan hırsızın gizleri fal taşı gibi açılır. Ne diyor bu yaşlı kadın der içinden.Tam o sırada yaşlı kadın hırsıza dönerek sen Marangoz Hasanın oğlu deyilmisin der. Hırsız soğuk soğuk ter atar nerden biliyorsun der çok şaşırır. Baban yılar önce bu mahaledeydi çok iyi bir marangozdu fakat bilemedik birden ortadan kayboldu gitti ona vereceğimiz vardı. Neyseki sen geldin sana veririm borcu baban ölmüştür dedi nine. Hırsız evet babam biz küçükken öldü bende hırsızlık yapıyorum senelerdir diyiverir ağzından kaçırdığı cümleye pişman olur niye dedim diye ama iş işten geçmiştir. Yaşlı kadın biliyorum evladım bunda bizimde suçumuz var hakkınızı verseydik bunlar yaşanmaz sende hırsız olmazdın. Senin buraya gelmen için çok dua ettim. Hırsız şaşırarak peki bu nasıl oldu? yani nasıl anladınız? der.

Yaşlı kadın evladım Gönül Gözüm açık yani kalp gözüm benimde en büyük zenginliğim bu mevla isterse yemenden getirtir istenese burnunun ucundakini göremesin der.

Adam tövbe eder ve secdeye kapanır yalvarır yaradana birdaha asla hırsızlık yapmayacağına dair.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi