19 Mayıs 2024 Cuma - Halluks Valgus nedir Halluks Valgus nedir
HaberTL.com

Halluks Valgus nedir

14 Mart 2018 994 Yorum Yap

Halluks Valgus nedir

Dunyaya gelen her insan birbirinden farkli sekillerde yaratilmistir. Ve sekil olarak birbirinden farkli olan her bir uzuv, bayanlarin ayak parmaklarinda da..

Dunyaya gelen her insan birbirinden farkli sekillerde yaratilmistir. Ve sekil olarak birbirinden farkli olan her bir uzuv, bayanlarin ayak parmaklarinda da kendisini gosterir. Ozellikle kadinlarda cok sık gorulen sekil bozukluklarinin tip terimindeki ismine verilen Halluks Valgus, ayak basparmagimizdaki sekil bozuklugunu tarif etmektedir.

HALLUKS VALGUS NEDİR

Ayak basparmagi manasina gelen Hallux la basparmak anlamina gelen valgus kelimelerinin birlesimi olan Halluks Valgus deformitenin vucudumuzdan uzaklasan yonde oldugunu anlatmaya yarayan anatomik 1 terimdir.

Normal de ayak aksina paralel, duz durmasi gereken ayak basparmagimiz, Halluks Valgus'ta 2. parmaga, diger bir deyisle ayak dis tarafina dogru yon degistirerek doner. Ve bu durumda, ayak basparmagimizin ust kisminda sislik meydana gelir. Bu duruma ise tıpta Halluks Valgus ismi verilir.

NEDEN OLUŞUR

Ayakkabi kullaniminin olusturdugu sekil bozuklugu durumu, moda ayakkabi giyenlerde daha da cok gorulmektedir. Ayakkabinin sadece modeline bakilarak yapilan alisverisler, ayagin anatomisine uymayinca ortaya cikmaktadir.

Ucu sivri yada yüksek topuklu ayakkabılar, kovboy çizmeleri başlıca sorumlu tutulanlardır. Özellikle de bayanlarda oluşmasının nedeni ise, çizme, topuklu ve dar ayakkabıların giyilmesine bağlanmaktadır.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi