20 Mayıs 2024 Cumartesi - Halüsinasyon nedir Halüsinasyon nedir
HaberTL.com

Halüsinasyon nedir

15 Mart 2018 961 Yorum Yap

Halüsinasyon nedir

Bir cesit ruh hastaligi olan vede gunumuzde bircok kiside gorulen halusinasyon rahatsizligi, 5 duyu organimizin tamamiyla gerceklesebilir. Halusi..

Bir cesit ruh hastaligi olan vede gunumuzde bircok kiside gorulen halusinasyon rahatsizligi, 5 duyu organimizin tamamiyla gerceklesebilir.

Halusinasyon goren bir kisinin cevresinde gercek bir uyarici olmaz fakat kisi cevresinde canli veya cansiz bir varligini algilar.

Genellikle de ruhsal vede sinirsel bazi hastaliklarda gorulen, kisini yasamini olumsuz yonde etkileyen halusinasyon, farkli durumlarda da meydana gelmektedir. Bu durumlar, kisinin duyu organlarina zarar gelmesi, islev bozukluklari vede migren gibi durumlarda ortaya cikiyor.

HALUSİNASYON TEDAVİSİ

Bu hastaligin tedavi asamasinda ana husus, kisinin bu tip olmayan sanrilari gormeye baslamasi surecinden itibaren durumun gecici olup olmadigina bireysel olarak bekleyerek ve karar vermek yerine gec kalmadan acil bir uzman kontrolune basvurmasi gerekir. Tedavi sureci ne kadar erken yapilirsa, o kadar etkili 1 cozum sureci gerceklesir.

Başlanan tedavi aşamasında herşeyden önce, kişiye bu halüsinasyonları hangi sebebin gördürdüğünün tespit edilmesi durumu etkendir.

Eğer bu durum fiziki bir hastalıktan kaynaklanıyorsa ve bunun tespiti yapılacak sağlık durumu taramasıyla ortaya çıkartılmaktadır. Fakat durumun altında yatan nedenin fiziksel bir nedenden kaynaklanmadığı ortaya çıkartılırsa eğer bu sefer esas nedenin belirlenmesi adına hem hastanın yakın çevresi hemide kendisiyle halüsinasyonlara yönelik konuşmalar yapılmalıdır.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi