19 Mayıs 2024 Cuma - Hayvanlarda görülen ve zoonoz olarak adlandırılan bazı hastalıklardan nasıl korunabiliriz? Hayvanlarda görülen ve zoonoz olarak adlandırılan bazı hastalıklardan nasıl korunabiliriz?
HaberTL.com

Hayvanlarda görülen ve zoonoz olarak adlandırılan bazı hastalıklardan nasıl korunabiliriz?

06 Ağustos 2018 847 Yorum Yap

Hayvanlarda görülen ve zoonoz olarak adlandırılan bazı hastalıklardan nasıl korunabiliriz?

Hayvanlarda görülen ve zoonoz olarak adlandırılan bazı hastalıklardan nasıl korunabiliriz? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerim..

Hayvanlarda görülen ve zoonoz olarak adlandırılan bazı hastalıklardan nasıl korunabiliriz? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz

Hiç şüphesiz Kurban bayramı ile ilgili, kurban hazırlığıyla veya kurban sonrasıyla ilgili aklımıza takılan bir çok soru var. Bu bölümde aklınıza takılan tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.

"Hayvanlarda görülen ve zoonoz olarak adlandırılan bazı hastalıklardan nasıl korunabiliriz?"

İnsanoglu ihtiyaclari geregi hayvanlarla ic ice yasamakta, onlarin basta eti ve sutu olmak uzere bircok urununden yararlanmaktadir. Bunlarin dogal bir sonucu olarak da hayvanlarda gorulen ve zoonoz olarak adlandirilan bazi hastaliklar insanlara bulasabilmektedir. Bunlardan kist hidatik toksoplazmozis, teniyazis, brusellozis, sarbon ve verem gibi hastaliklar ulkemiz acisindan onem arz etmektedir. Fakat bu hastaliklarin birtakim basit kurallari uygulamakla onlenebilecegi de unutulmamalidir. Ozellikle Kurban Bayramlarinda cok sayida hayvanin kesilmesi, kesim oncesi ve kesim sonrasi gereken kontrol ve hijyen kurallarina dikkat edilmemesi, kesilen hayvanlara ait etlerin tuketiminde (saklama, hazirlama, pisirme vb.) gerekli hassasiyetin gosterilmemesi bircok zoonoz hastaligi yayilmasina ve cok sayida insanimizin da bu hastaliklara yakalanmasina neden olabilmektedir. Butun enfeksiyonlarda ve enfeksiyon hastaliklarinda oldugu gibi, zoonoz hastaliklardan korunmanin yolu, korunma onlemlerini bilmek ve uygulamaktir. Kurbanlarin satis ve kesim islemleri yapilirken cevre temizligine onem verilmesi, bu yerlerdeki atiklarin kaldirilmasi ve herhangi bir kirlilige sebep olmasini engelleyecek sekilde onlemlerin alinmasinin saglanmasi kurban hizmetlerinin yurutulmesinde dikkat edilmesi gereken hususlardandir.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi