29 Mart 2024 Cuma - Rüyada Kaçmak Rüyada Kaçmak
HaberTL.com

Rüyada Kaçmak

18 Şubat 2018 999 Yorum Yap

Rüyada Kaçmak

Kaçmak rüya tabiri, Rüyamda Kaçmak gördüm? Kaçmak rüya yorumu, Kaçmak ne demektir, Kaçmak neye ..

Kaçmak rüya tabiri, Rüyamda Kaçmak gördüm? Kaçmak rüya yorumu, Kaçmak ne demektir, Kaçmak neye işaret eder ve yorumlanır? Rüyada Kaçmak görmek ile alakalı tabirler? Kaçmak ile ilgili gördüğüm rüyanın anlamı nedir?

Ruyada bir seyden korkarak kactiginizi gormek, emniyet, korkusuzluk, rahatlik icinde oldugunuza ve tovbe etmeniz gerektigine isarettir. Nablusi'nin yorumuna gore, Ruyada kacmak, firar etmek seklinde gorulen ruyalar,  Allah'a yakin olmak, em­niyet icinde bulunmak, tovbe etmek (Allah'a yonelmek, Al­lah'a donmek) ve olume isaret seklinde yorumlanir. Buna delil olarak da Kuran'in “o halde Allah'a kacin (Allah'a ko­sun. Ey Resulum, onlara de ki,) suphesiz ben sizi O'nun azabindan acik bir sekilde korkutan bir peygamberim" ayetini gosteriyor (Zariyat suresi ayet, 50)Ruyasinda bilmedigi bir nedenle kendisinin kactigini goren kimse, gunahlarindan tovbe ederek Allah'a doner, Allah'a yonelir veya yonelecegine isarettir seklinde yorumlanir. Gordugu ruyada neden, ne sebepten kactigini bilen, kacis sebebini bilerek ruyasinda kactigini ve saklandigini (giz­lendigini) goren kimse, butun korktugu seylerden emin olur, korkularindan ve korktugu seylerden kurtulur veya kurtulacagina isarettir seklinde yorumlanir. (Bu yorum Nablusi ve Kirmani'nin yorumudur). Unlu yorumcu, İbn-i Sirin'in yorumuna gore. Ruyasinda korkarak bir adamdan veya bir hayvandan kactigini goren kimse, tum endise ve korkularindan kurtularak emniyet ve selamete kavusur, veya kavusacagina isaretle yorumlanir. Ruyada kacmak bazi kere de olume isarettir. Bir kimse, ruyasinda korkmadigi halde kactigini veya kactigi halde kork­madigini gorse, bu ruyasi onun (ruyayi gorenin) olumune, olecegine isarettir. Bu yorumun delili de Kuran'in “(Ey Re­sulum!) de ki, eger olumden veya oldurulmekten kaciyorsaniz, kacmaniz (firar etmeniz) size asla bir fayda ve yarar sagla­maz. (Eger eceliniz gelmemis bile olsa), yasatilacaginiz sure cok azdir. )” ayetidir. (Ahzab suresi ayet, 16)Ruyasinda korktugu bir dusmandan kactigini gormek, onun (ruyayi goren kimsenin) butun korkulardan kurtulup emni­yete kavusacagina isaret olarak yorumlanir. Ruyada firar etmek; Allah'a donmeye yorumlanir. Bazen ruyada kacmak, velayet, emnyet, tovbe ve de agir hastaliga isarettir. Yine ruyada korktugu bir dusmandan kactigini gormek, korkudan emin olmaya ve dusmana galip gelmeye isaret eder. Ruyasinda kactigini ve kacma sebebinin ne oldugunu bilmedigini gormek, ruya sahibinin tovbe ve istigfar edecegine isaret eder. Ruyada askerin firari ise, galibiyete isaret eder. Ruyada ilim ve irfan sahibi birinin kacmasi, yuksek bir memuriyete isaret eder.

Rüyada Kaçmak ile ilgili bir rüya mı gördünüz?

Rüyada Kaçmak rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzden yazabilirsiniz.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Alfabetik Rüya Tabirleri
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi