20 Mayıs 2024 Cumartesi - Yol Mühendisi Eşek Yol Mühendisi Eşek
HaberTL.com

Yol Mühendisi Eşek

Sinan 19 Şubat 2018 1142 Yorum Yap

Yol Mühendisi Eşek

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir yol yapımı inşaatında sona gelinmiştir. Ama kalan kısmı  bir türlü nereden geçirileceği..

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir yol yapımı inşaatında sona gelinmiştir. Ama kalan kısmı  bir türlü nereden geçirileceğine mühendisler karar verememekte en doğru yerin neresi olduğunu araştırmaktadır. Tetkiler kaya örnekleri toprak örnekleri derken yol yapımı 1 hafta devam etmez durdurulur. Bunu merak eden bir keçi çobanı yol yapımıyla uğraşan mühendislerin, çalışanların yanına gelir sorar. - Bakın hele bu yol yapımı neye dudu acep. Bi aksülükmü vaa. Mühendisler çobanı görünce hem eğlenmek hem dalga geçmek amacıyla birbirlerine bakıp gülümseyerek. Yaa aksilik var yolu nereden geçireceğimizi bulamiyoruz kaya toprak örnekleri gönderdik Ankaraya en sağlam zemin yer neresiyse ordan geçecek yol haber bekliyoruz haber gelsin çalışmalar başlayacak merak etme derler. Bizim çoban hemen- Ondan koley ne vaa bana bir toba kiyeç verin ben size en sağlam yeer nere odan gecirsiniz yolu. der Bizim mühendisler gülerek tamam ulan derler gülerek çobana kireci verirler çoban eşeğin semerine torbayı asar torbanın  altını deler eşeği sürer eşek yola koyulur yürürken kireç akar yolun çizgisi çizilir Muhendisler sorar ne yaptın şimdi. Çoban cevap verir - Eşekler dünyanın en sağlam yolunu biliverir nere sağlam nere çürük bilir hisede ondan gari yolu odan götürün merak etmeyin gari eşekte hata olmaaz der gider. Çobanın arkasından dalga geçen mühendislere bir süre sonra sonuçlar gelir ve bakarlarki eşeğin gitiği yerle aynı güzergah şaşırlar. Eşek doğru geçiş noktasını bilmiş bulmuştur. 

Yol inşaatı devam eder. 3-4 gün sonra çoban keçiler huysuzlanınca keçileri doğru eve götürür yol inşaatının yanından geçerken de yukardan bağırır 

- Akedeşler keçiler hiseti çok kuvvetli yamur geliveriyo o çaldıklarınızı odan toplayıverin gari şu yamaya gurun yoksa sel geliverir perişan oluverirsiniz dimedi dimeyin bende keçileri eve götürü veriyom hadi galın salıcakla der. 

Mühedisler çobana bize metorolojiden günlük hava raporu geliyor merak etme yamur falan yok bir hafta boyunca diyip gülerler çobana. Çoban gider 5-6saat sonra öyle bir yamur yağar ki adeta gök delindi sanarlar. Malzemeler araçlar çadırlar derken sel hesini önüne katıp götürür canlarını zor kurtarırlar.  

Ertesi gün mühendislerden ikisi istifa dilekçesi yazar ayrılmak için dilekçede şu yazmaktadır.

"Eşeğin yol mühendisi, keçi çobanı yörüğün metoroloji mühendisi olduğu yerde bize yerde ihtiyaç yok" :))

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi