29 Mart 2024 Cuma - Başbakan Binali Yıldırım'dan KVD müjdesi! Katma Değer Vergisi ile ilgili düzenleme TBMM'ye sunulacak Başbakan Binali Yıldırım'dan KVD müjdesi! Katma Değer Vergisi ile ilgili düzenleme TBMM'ye sunulacak
HaberTL.com

Başbakan Binali Yıldırım'dan KVD müjdesi! Katma Değer Vergisi ile ilgili düzenleme TBMM'ye sunulacak

27 Şubat 2018 1485 Yorum Yap

Başbakan Binali Yıldırım'dan KVD müjdesi! Katma Değer Vergisi ile ilgili düzenleme TBMM'ye sunulacak

Yildirim AKP'nin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, 'Bugun itibariyla KDV ve bazi kanunlarda duzenleme yapan tasariyi TBMM'ye gond..

Yildirim AKP'nin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, 'Bugun itibariyla KDV ve bazi kanunlarda duzenleme yapan tasariyi TBMM'ye gonderiyoruz. Bu duzenleme son 33 yilda uygulanan KDV kanununda rekor degisiklik yapiyor. Bu tasarida yuze yakin madde var. Bu tasari yasalastiginda vatandasin Maliye'de biriken KDV'leri artik bir takvime bagli olarak odenecek. KDV iadeleri odenmezse uc ay sonra faiz odenecek' dedi. Yildirim duzenleme ile kucuk esnafa KDV konusunda iki onemli kolaylik getirildigini belirterek, 'Hasilat esasli vergileme sistemine geciyoruz. Esnaf artik satis hasilati uzerinden makul bir KDV hesaplayacak, bunun disindaki teferruatlarla ugrasmayacak' dedi. Bu duzenleme ile kucuk esnafin KDV'yi beyan ettikten sonra takip eden ay yerine iki ay sonra odeyecegini de belirten Yildirim ihracatcilarin KDV muafiyet kapsaminin genisletildigini de soyledi. Maliye Bakani Naci Agbal getirilmesi planlanan duzenlemeyi 'Artik yuklenilen KDV'den, tahsil edilen KDV'den geri alinamayanlarin devlet tarafindan iade edilmesine baslanacak' sozleriyle ozetliyor. KDV iadelerindeki mevcut durumu 'Ozel sektorun kamuya faizsiz kredi vermesi' olarak tanimlayan Agbal bunun isletmelerin uretim, yatirim maliyetlerini artirdigini, yatirimlarin fizibilitesini bozdugunu belirtiliyor. Mevcut duzenlemeye gore bir isletme yatirim yaptiginda, makine ekipman aldiginda ya da insaat harcamasi yaptiginda odedigi KDV'yi ancak onumuzdeki yillarda satislarindan topladigin KDV ile mahsup edebiliyor. Bu isletmelerin bilancolarinda uzun yillara yayilmis KDV yukleri olusturuyor. KDV sisteminde 2017 H1 sonu itibariyla reel sektorun devletten 140 milyar TL'yi asan alacagi bulunuyor.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi