19 Mart 2024 Salı - Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi! Türkiye'nin en uzun tüneli hizmete açılıyor Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi! Türkiye'nin en uzun tüneli hizmete açılıyor
HaberTL.com

Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi! Türkiye'nin en uzun tüneli hizmete açılıyor

27 Şubat 2018 1630 Yorum Yap

Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi! Türkiye'nin en uzun tüneli hizmete açılıyor

YARIM ASIRLIK HAYAL CANKURTARAN TUNELİ 1960'li yillarin sonunda yapimi gundeme gelen ve 8 yil once temeli atilan tunel projesi yarim y..

YARIM ASIRLIK HAYAL CANKURTARAN TUNELİ 1960'li yillarin sonunda yapimi gundeme gelen ve 8 yil once temeli atilan tunel projesi yarim yuzyil sonra gerceklesmis olacak. Karadeniz'i Erzurum uzerinden İran'a baglayan, zorlu kis sartlarinda gecit vermeyen Hopa-Artvin karayolu guzergahindaki 690 rakimli Cankurtaran Gecidi'ne alternatif olacak Cankurtaran Tuneli'nin yapimi 1960'li yillarin sonuna dogru gundeme getirildi. Yapimi yillarca gundemden dusmeyen Cankurtaran tunel projesinin temeli donemin Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Basbakan Binali Yildirim tarafindan 29 Ekim 2010'da atildi. Artvin'in Hopa ve Borcka ilceleri arasinda 5 bin 228 metre uzunlugu ile Turkiye'nin en uzun ikinci cift tuplu tuneli olacak olan Cankurtaran Tuneli, baglanti yollari ile birlikte 7 bin 288 metre olacak. İhale bedeli 99 milyon 987 bin 240 lira olan tunelin tamamlanmasiyla kar ve buzlanmanin nedeniyle ozellikle kis aylarinda ulasimda buyuk aksamalar yasanan 690 rakimli Cankurtaran Gecidi tarihe karisacak. Karadeniz'i Guney'e baglayacak olan tunel ayrica Hopa-Borcka arasindaki karayolu ulasimini 12 kilometre daha kisaltacak. Rize ile Erzurum'u birbirine baglayacak olan ve delme islemi tamamlanan 14.3 kilometre uzunlugundaki Ovit Tuneli, Turkiye'nin en uzun, dunyanin ise en uzun 3'uncu cift tuplu karayolu tuneli ozelligini tasiyor.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi