28 Mart 2024 Perşembe - Bir grup oluşturarak, aralarında para toplayıp Hz. Peygamber adına kurban kesilebilir mi? Bir grup oluşturarak, aralarında para toplayıp Hz. Peygamber adına kurban kesilebilir mi?
HaberTL.com

Bir grup oluşturarak, aralarında para toplayıp Hz. Peygamber adına kurban kesilebilir mi?

06 Ağustos 2018 776 Yorum Yap

Bir grup oluşturarak, aralarında para toplayıp Hz. Peygamber adına kurban kesilebilir mi?

Bir grup oluşturarak, aralarında para toplayıp Hz. Peygamber adına kurban kesilebilir mi? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz..

Bir grup oluşturarak, aralarında para toplayıp Hz. Peygamber adına kurban kesilebilir mi? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz

Hiç şüphesiz Kurban bayramı ile ilgili, kurban hazırlığıyla veya kurban sonrasıyla ilgili aklımıza takılan bir çok soru var. Bu bölümde aklınıza takılan tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.

"Bir grup oluşturarak, aralarında para toplayıp Hz. Peygamber adına kurban kesilebilir mi?"

Dinimizde insanlarin bir grup olusturarak aralarinda para toplayip Hz. Peygamber (s.a.s.) adina kurban kesmeleri seklinde bir uygulama yoktur. Bunun, yapilmasi gereken bir ibadet gibi gorulmesi dogru degildir. Çunku Allah ve Rasûlu'nden nakledilmeyen bir uygulamayi ibadet gibi telakki etmek ve ona dînîlik vasfi vermek bid'attir. Her bid'at de Hz. Peygamber (s.a.s.)'in nitelemesiyle dalâlettir (Muslim, Cuma 44; Ebû Dâvûd, Sunnet 6; Tirmizî, Mukaddime 16). Hz. Ali'den rivayet edilen “Rasulullah (s.a.s.) (sagliginda) kendi yerine bir kurban kesmemi vasiyet etti. İste ben de onun yerine kurban kesiyorum.” (Ebû Dâvûd, Dahâyâ, 2; Musned, I, 107, 149) seklindeki haber, bu uygulamaya delil olamaz. Çunku Hz. Ali kurbani kesme gerekcesi olarak Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kendisine bunu vasiyet etmesini gostermistir. Dolayisiyla bu hadis, eger vasiyeti yoksa olu adina kurban kesilecegine delalet etmez.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi