25 Mayıs 2024 Perşembe - Ekmek Kırıntıları Ekmek Kırıntıları
HaberTL.com

Ekmek Kırıntıları

Harulnisa 19 Şubat 2018 932 Yorum Yap

Ekmek Kırıntıları

Ekmek hayatımızın ve bizim toplumumuzun vazgeçilmez bir parçası. Üstelik kutsalıdırda öyle değil mi? Birçok yeminimizi onun ..

Ekmek hayatımızın ve bizim toplumumuzun vazgeçilmez bir parçası. Üstelik kutsalıdırda öyle değil mi? Birçok yeminimizi onun üstüne yapar öpüp başımıza alnımıza  koruz.

Peygamberler zamanından gelir bu kıymet saygı. Mesela bunun hakında bir kıssa gecer bilmem bilirmisiniz anlatayım sizlere.

Ibrahım peygamber malının mülkünün hayvanlarının çokluğundan dolayı yaradana dua etmiş  bunları azaltmasını istemiş rabinden. Yüce yaradandan nidâ gelmiş "ibrâhim ekmeğini ayakta gezerek ye".

Ibrahım peygamber ayakta gezerek  ekmeğini yemiş ama edebinden yere ekmek dökülür diye boynuna bir mendil bağlamış öyle yemiş ekmeğini. Ibrahım peygamberin malı mülkü hayvanları dahada çoğalmış artmış. Yaradandan yine nidâ gelmiş "ibrâhim eğer o ekmeği dökerek yeseydin malların mülklerin vallahi kalmaz  biterdi" denmiş ibrahime. 

Yine peygamber zamanında bir sahabe bir sabeyi yemeğe davet etmiş. Güzel mükellef bir sofra hazırlatmış misafirine. Yemekteyken de misafir gelen arkadaşına  vallahi sofram da, evim de  hep nimetle dolup taşıyor herşeyim bol bol bereketi bitmek bilmiyor diye konuşurken sofrayı kaldıran hizmetkâr güzelce sofrayı toplamış  eliylede bütün ekmek kırıntılarını avucuna alıp  ağzına doğru götürmüş. Ev sahibi sahabe, bu hareketten dolayı arkadaşının yanında  çok utanmış ve hizmetçiyi azarlamış kovmuş ordan. Sanki bu evde yiyecek yok gibi şunun yaptığına bak diyip bir güzelde kızmış hizmetkâra. O gece rüyasında hizmetçisini görmüş ve bir ses duymuş kaybetin kibrinden dolayı ey sahabe o evinin bereketini o hizmetkârın sayesinde kazanıyordun bak şimdi hizmetçinin ekmek kırıntıları olan avucuna demiş ses. Adam bakmış ki hizmetçinin avucundaki kırıntılar altına dönüşümüş. Sahabe uykudan sıçrayarak uyanmış ve hemen hizmetçisini bulmuş ayaklarına kapanıp özür dilemiş.

Evet ekmeğin nimet olarak bizlere önemi böyle anlatılıyor. Bizlerde evimizde bereket malımızda bereket işimizde bereket istiyorsak ekmeğe gereken önemi saygıyı göstermeliyiz. Kırıntı diye önemsemez dikkat etmez olmayalım...

Herkeze hayırlı günler hayırlı işler olsun... Hayrunisa hanım dan sevgililer....

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi