29 Mart 2024 Cuma - Folikülit nedir Folikülit nedir
HaberTL.com

Folikülit nedir

15 Mart 2018 1211 Yorum Yap

Folikülit nedir

Folikülit, vücudun kıl bulunan her hangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bir kıl kökü iltihabıdır. Folikulit, kil kokunde o..

Folikülit, vücudun kıl bulunan her hangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bir kıl kökü iltihabıdır. Folikulit, kil kokunde ortaya cikan iltihap, kizariklik, kabarma vede kasinti gibi belirtilerle kendisini gostermektedir. Kil kokunde cikan diger bolgelerede dagilabilir.

Kil kokundeki iltihap ilerleyerek kibrit ucu buyuklugune ulasirsa apse olusup ciddi sorunlara yol acabilir. Folikulit dikkat edilmesi gereken ancak telas yapmaya gerek olmayan 1 rahatsizliktir.

MANTAR VE VİRUSLERE DİKKAT

Kil kokunun surtunme yada baskiya maruz kalmasi sonucunda mikroorganizmalarin cogalip iltihap olusturmalariyla gelisir. Ve Neden olan mikroorganizmalar yayginlikla stafilokok turu bakterilerdir. Ayrica mantarlar vede virusler de follikulite sebep olabilir.

Folikulit tedavi edilebilirken kendiligindende gecebilir. Ancak mantar enfeksiyonu gibi bir sebepten kaynaklaniyorsa bir cildiye uzmanindan yardim almak gerekir. Antibiyotik ilaclar kullanilarak rahatsizliktan kurtulunabilir.

Bu gönderiye ifade bırak  Toplam oy: 1
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi