28 Mayıs 2024 Pazar - Kanserojen nedir Kanserojen nedir
HaberTL.com

Kanserojen nedir

15 Mart 2018 1141 Yorum Yap

Kanserojen nedir

Çağın hastalığı kanseri tetikleyen bir çok madde olduğu kesin. İşte kanserojen maddeler vede kanser hakkında en güncel bilgiler. Su..

Çağın hastalığı kanseri tetikleyen bir çok madde olduğu kesin. İşte kanserojen maddeler vede kanser hakkında en güncel bilgiler. Suda cozunmeyen vede vucut kimyasinda kullanilmayan butun bilesikler kanserojen madde olma egiliminde dir. Kanserojenler, yasami onemli olcude etkileyen kanser hastaligini tetikleyebilecek sigara dumani, bocek ilaclari, asbest, agir metaller (kursun, civa, kadmiyum), benzen ile nitrozaminler gibi maddelerdir.

Son yillarda, ultraviyole gunes isinlarindaki radyasyondan, yanan tosta kadar neredeyse hersey potansiyel kanserojen maddeler listesinde sayilmaktadir. Fakat bilim insanlari her konuda oldugu gibi bu konuda'da farkli goruslere sahip. Yinede tutun ile alkol kullanma gibi bazi etkenlerin kanser riskini arttirdigi konusunda uzlasmis durumdalar.

ONEMLİ OLAN MARUZ KALINAN DOZDUR

Kanserojen maddelere maruz kaldigimizda bu hemen kanser olacagimiz anlamina gelmez. Maruziyetin dozu ile suresi cok onemlidir. Bir cok madde kansere sebep olma potansiyeline sahipken gun icerisinde bunlara mutlaka maruz kaliriz. Ancak vucut muhtesem kurgulanmis dizayniyla bu maddelerle savasarak arinmayi basarir.

Elimize aldığımız kömür, bize herhangi 1 zarar vermezken yıllarca madende çalışan kişi tozdan dolayı akciğer kanseri olabilir. Paracelsus’un dediği gibi "Her madde zehirdir. Zehir le zehir olmayanı ayıran dozdur."

Bu gönderiye ifade bırak  Toplam oy: 1
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi