27 Mayıs 2024 Cumartesi - Kırmızı taşın sırrı! Kırmızı taşın sırrı!
HaberTL.com

Kırmızı taşın sırrı!

Harulnisa 19 Şubat 2018 941 Yorum Yap

Kırmızı taşın sırrı!

Süleymaniye Camiine namaz kılmaya gitmiştim. Bu muhteşem yapı harika gözüküyor du. Duvardaki kırmızı taşı görünce dikkat kesi..

Süleymaniye Camiine namaz kılmaya gitmiştim. Bu muhteşem yapı harika gözüküyor du. Duvardaki kırmızı taşı görünce dikkat kesildim. Ben o taşa bakarken yanıma bir ihtiyar yaklaştı ve sen o kırmızı taşın sırını hikayesini bilirmisin? dedi. Hayır bir hikayesi ve sırrımı var dedim. Yaşlı adam oturda şuraya sana anlatayım dedi. Oturdum yaşlı adamı dinlemeye başladım.

Bundan seneler önce bu yapının yapıldığı yılarda Alman kıralı bu camii inşaatının yapıldığını duyar ve mihraba koyulsun diye kırmızı taşlar gönderir; hediye olarak. Fakat ısrar ettiği şey biraz tuhaftır illa mihraba konmasını istemiştir. Camiyi yapan Mimar Sinan bu durumdan şüphelenir. Ve taşlara zarar vermeden ortadan ikiye kesilmesini ister. Taşlar kesilir ve gördüklerine inanamazlar. Taşların ortalarından " haç" işareti çıkar. Sinan anlamıştır Alman kıralı kendince camide namaz kılan cemati "haça" secde etirmek istemiştir. Fakat Sinan gibi zeki ve usta bir mimarı kandıramamış bu tuzak Sinana çarparak geri dönmüştür.

Evet, evlat bizim iyliğimizi düşünür görünür pek çok insan olabilir ama için de ne niyetler beslediğini yüce Mevla bilir. Allahın izniyle oyunlar bozulur tuzaklar sahibine döner inşallah...

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi