28 Mayıs 2024 Pazar - Kur’an-ı Kerim’de kurban ibadeti ile ilgili ayet var mıdır? Kur’an-ı Kerim’de kurban ibadeti ile ilgili ayet var mıdır?
HaberTL.com

Kur’an-ı Kerim’de kurban ibadeti ile ilgili ayet var mıdır?

06 Ağustos 2018 840 Yorum Yap

Kur’an-ı Kerim’de kurban ibadeti ile ilgili ayet var mıdır?

Kur’an-ı Kerim’de kurban ibadeti ile ilgili ayet var mıdır? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz Hi&cced..

Kur’an-ı Kerim’de kurban ibadeti ile ilgili ayet var mıdır? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz

Hiç şüphesiz Kurban bayramı ile ilgili, kurban hazırlığıyla veya kurban sonrasıyla ilgili aklımıza takılan bir çok soru var. Bu bölümde aklınıza takılan tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.

"Kur’an-ı Kerim’de kurban ibadeti ile ilgili ayet var mıdır?"

Kur'an-i Kerim'de kurban ibadeti ile ilgili bazi ayetler; “(Ey Muhammed!) Onlara Adem'in iki oglunun kissasini dogru olarak anlat! İkisi birer kurban sunmuslardi da, birininki kabul edilmis, digerininki ise kabul edilmemisti...” buyrulmustur. (Maide Sûresi, 27) Saffat Sûresi'nde de (Âyet. 107); Hz.İbrahim'in oglu Hz.İsmail'in yerine bir kurbanin, Allah tarafindan kendilerine fidye (kurban) olarak verildigi acikca bildirilmektedir. Ayrica diger bazi âyetlerde de kurban ibadeti ile ilgili nasslar mevcuttur. “... Kendilerine rizik olarak verdigi kurbanlik hayvanlar uzerine belirli gunlerde Allah'in adini ansinlar. İste bunlardan yiyin, sikinti icindeki fakiri de doyurun.” (Hacc Sûresi, 28) “Her ummet icin, Allah'in kendilerine rizik olarak verdigi kurbanlik hayvanlarin uzerine O'nun adini anarak kurban kesmeyi mesru kildik.” (Hacc Sûresi; 34 ) “Bu hayvanlarin ne etleri ve ne de kanlari Allah'a ulasacaktir. Allah'a ulasacak olan ancak, sizin O'nun icin yaptiginiz, gosteristen uzak amel ve ibadettir.” (Hacc Sûresi; 37)

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi