29 Mart 2024 Cuma - Kurban Bayramı günü kurban kesilmeden önce bir şey yememenin dini dayanağı var mıdır? Kurban Bayramı günü kurban kesilmeden önce bir şey yememenin dini dayanağı var mıdır?
HaberTL.com

Kurban Bayramı günü kurban kesilmeden önce bir şey yememenin dini dayanağı var mıdır?

06 Ağustos 2018 822 Yorum Yap

Kurban Bayramı günü kurban kesilmeden önce bir şey yememenin dini dayanağı var mıdır?

Kurban Bayramı günü kurban kesilmeden önce bir şey yememenin dini dayanağı var mıdır? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerim..

Kurban Bayramı günü kurban kesilmeden önce bir şey yememenin dini dayanağı var mıdır? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz

Hiç şüphesiz Kurban bayramı ile ilgili, kurban hazırlığıyla veya kurban sonrasıyla ilgili aklımıza takılan bir çok soru var. Bu bölümde aklınıza takılan tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.

"Kurban Bayramı günü kurban kesilmeden önce bir şey yememenin dini dayanağı var mıdır?"

Hz. Peygamberin Zilhicce'nin ilk dokuz gununu orucla gecirdigi rivayet edildigi icin Zilhicce'nin ilk dokuz gununun, yani kurbanbayramindan onceki dokuz gunun oruclu gecirilmesi mustehaptir. (Yapildiginda sevap kazandiran davranis) Zilhicce ayinin 10. gunu Kurban Bayrami'nin ilk gunudur. Kurban Bayrami'nda da oruc tutulmaz. Fakat imsaktan itibaren bir sey yemeyip o gunun ilk yemegini kurban etinden yemek mustehaptir. Fakat bu, kendi evinde kurban kesebilen insanlar icindir. Zamanimizda ciftliklerde kurban kestiren bazi Muslumanlara, aksama kadar sira ancak gelmekte, hatta ertesi gune kalmaktadir. Bu durumda soz konusu insanlarin ac kalip oruclu imis gibi durmalari uygun degildir.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi