24 Mayıs 2024 Çarşamba - Kurban edilecek hayvanlar hangi nitelikleri taşımalıdır? Kurban edilecek hayvanlar hangi nitelikleri taşımalıdır?
HaberTL.com

Kurban edilecek hayvanlar hangi nitelikleri taşımalıdır?

06 Ağustos 2018 1264 Yorum Yap

Kurban edilecek hayvanlar hangi nitelikleri taşımalıdır?

Kurban edilecek hayvanlar hangi nitelikleri taşımalıdır? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz Hiç şüphes..

Kurban edilecek hayvanlar hangi nitelikleri taşımalıdır? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz

Hiç şüphesiz Kurban bayramı ile ilgili, kurban hazırlığıyla veya kurban sonrasıyla ilgili aklımıza takılan bir çok soru var. Bu bölümde aklınıza takılan tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.

"Kurban edilecek hayvanlar hangi nitelikleri taşımalıdır?"

Sigir cinsi buyukbas hayvanlarin kurban edilebilmesi icin, en az iki kameri yaslarini bitirmeleri gerekir. İki yasini bitirdikleri kesin olarak bilinen buyukbas hayvanlarin kapak atmamalari kurban olmalarina engel olmaz. Yine kapak attigi halde iki yasini doldurmamis olurlarsa kurban olarak kesilemezler. Fakat dogumu kesin olarak bilinmeyen buyukbas hayvanlar icin kapak atma, bir olcu olarak kabul edilebilir. Koyun ve keci cinsinden hayvanlar bir yasini doldurduktan sonra kurban edilebilir. Fakat alti ayini tamamlayan koyun bir yasini doldurmus gibi gosterisli olursa kurban edilebilir. Kurban edilecek hayvanin, saglikli, azalari tam ve besili olmasi, hem ibadet acisindan, hem de saglik bakimindan onem arz eder. Bu nedenle, koturum derecesinde hasta, zayif ve duskun, bir veya iki gozu kor, bir veya iki boynuzu kokunden kirik, dili, kuyrugu, kulaklari ve memesi kesik, dislerinin tamami veya cogu dokuk hayvanlardan kurban olmaz. Fakat, hayvanin dogustan boynuzsuz olmasi, sasi, topal, hafif hasta, bir kulagi delik veya yirtilmis olmasi, kurban edilmesine mani teskil etmez. Koyunun daha semiz ve lezzetli olmasi maksadiyla dogdugunda kuyrugunun kismen veya tamamen kesilmesi de kusur sayilmaz.

Bu gönderiye ifade bırak  Toplam oy: 1
0
1
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi