29 Mart 2024 Cuma - Kurban satış yerlerinde nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? Kurban satış yerlerindeki düzen nasıl olmalıdır? Kurban satış yerlerinde nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? Kurban satış yerlerindeki düzen nasıl olmalıdır?
HaberTL.com

Kurban satış yerlerinde nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? Kurban satış yerlerindeki düzen nasıl olmalıdır?

06 Ağustos 2018 868 Yorum Yap

Kurban satış yerlerinde nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? Kurban satış yerlerindeki düzen nasıl olmalıdır?

Kurban satış yerlerinde nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? Kurban satış yerlerindeki düzen nasıl olmalıdır? işte kurban bayramıyla ilgili m..

Kurban satış yerlerinde nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? Kurban satış yerlerindeki düzen nasıl olmalıdır? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz

Hiç şüphesiz Kurban bayramı ile ilgili, kurban hazırlığıyla veya kurban sonrasıyla ilgili aklımıza takılan bir çok soru var. Bu bölümde aklınıza takılan tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.

"Kurban satış yerlerinde nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? Kurban satış yerlerindeki düzen nasıl olmalıdır?"

Kurban satis yerlerinin insan-cevre sagligi ve guvenligi ile hayvan haklarina deger verilerek yurutulebilmesi icin su hususlara dikkat edilmesi gerekir. - Kurbanlik hayvanlarin araclara bindirilmesi ve indirilmesi icin, satis yerlerine yakin uygun rampalar ve etrafi hayvanlarin kacmasini onleyecek sekilde korkuluklarla cevrili guvenlik tedbirlerinin alinmis olmasi, ayrica kurbanlik hayvanlarin tasindiklari araclardan indirilmesi veya tasinacaklari mahalden araclara bindirilmesinin bu yerlerde yapilmasinin saglanmasi. - Buyukbas hayvanlarin yularlarinin bulunmasi ve boyunlarindaki iplerinin yeterince saglam ve uzun olmasi. - Kurbanlik buyukbas hayvanlarin nakli sirasinda ilgililerin konu hakkinda tecrubesi bulunan yeterli eleman bulundurmasi. - Kurban satis yerlerinde; yetistirici, satici, alici ve diger vatandaslarin sosyal ihtiyaclarini karsilayabilecekleri yerlerin (su, tuvalet, kapali oturma yerleri..vb) olmasi. - Kurbanlik hayvanlarin satis yerlerinin, etrafi branda ile cevrili, ustu kapali ve hayvan sagligina elverisli olmasi. - Satis yerlerinde olusan hayvan atik ve pisliklerinin belediyelerce gunluk olarak alinmasi ve temizliginin muntazam yapilmasi. - Kurban satis yeri zemininin kuru ve temiz tutulmasi.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi