26 Mayıs 2024 Cuma - Kurbanlıkları kesim yerine götürürken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Kurbanlıkları kesim yerine götürürken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
HaberTL.com

Kurbanlıkları kesim yerine götürürken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

06 Ağustos 2018 844 Yorum Yap

Kurbanlıkları kesim yerine götürürken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kurbanlıkları kesim yerine götürürken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz..

Kurbanlıkları kesim yerine götürürken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz

Hiç şüphesiz Kurban bayramı ile ilgili, kurban hazırlığıyla veya kurban sonrasıyla ilgili aklımıza takılan bir çok soru var. Bu bölümde aklınıza takılan tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.

"Kurbanlıkları kesim yerine götürürken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?"

Hayvanlarin, hayvan pazarlarina naklinde; nakil, sekil ve sartlarinin canli agirlik ve et fire orani ile et kalitesi uzerine dogrudan olumlu veya olumsuz etkileri vardir. Hayvanlar kesim yerine getirilirken bunlari rahatsiz edici davranislardan (cubukla, sopayla vurma, kuyrugunu burma v.s.) kacinilmalidir. Bogalar tek tek ve gozleri bagli olarak kesim yerine goturulmelidir. Bunlarin boynuz ile birlikte on sol bacagindan baglanmalari, kacmalarini veya etrafa zarar vermelerini onler. Hayvanlarin kesim yerine surulerek nakillerinde eger kisa bir yuruyus yapilacaksa gunun erken saatleri tercih edilmelidir.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi