26 Mayıs 2024 Cuma - Kuş kemiklerinden saray Kuş kemiklerinden saray
HaberTL.com

Kuş kemiklerinden saray

Sinan 19 Şubat 2018 874 Yorum Yap

Kuş kemiklerinden saray

Çok eski zamanlarda bir padişah varmış. Bu padişah hayvanlarla konuşabilir onların dediğini anlayabilirmiş. Bu padişah birgün pir kad..

Çok eski zamanlarda bir padişah varmış. Bu padişah hayvanlarla konuşabilir onların dediğini anlayabilirmiş.

Bu padişah birgün pir kadınla evlenmiş gözü konseyi görmez kulağı kimseyi duyamaz olmuş.Aklı fikri karısı Belkız imiş. Ne dese yapar ne söylese dinler hemen yerine getirirmiş. 

Bu artık herkezi rahatsız etmeye başlamış çünkü Belkız ve istekleri bitmiyormuş bir türlü..

Belkızın son isteğini duyanlar yok artık böyle birşey iyice çıldırdı demişler. Peki Belkız nemi istemiş? Belkız kuş kemiklerinden ve tüylerinden yapılma bir saray istemiş padişahtan. 

Padişah hayvanlarla konuşabildiğinden bütün kuşları çağırmış ama sadece bir kuş gelmemiş bu davette. 

Kimiymiş bu kuş. Bu baykuş muş. Padişah bütün kuşları bir kafese kapatırmış belkızın isteğini yerine getirmek için kuşlar bunu bilmediğinden toplanıp gelemişler .hepsi sarayın yapı malzemesi olacağından habersiz öylece beklemeye başlamış. 

Padişah baykuşa haber yine göndertmiş gelmesi için.Haberci dönmüş padişahın huzuruna çıkmış baykuşun selamları olduğunu bir sayım yaptığını sayım biter bitemez derhâl saraya geleceğini haberci iletmiş padişaha. Padişahta madem öyle bekleyelim baykuşta gelsin bütün kuşları ozaman öldürür saraya başlarız demiş belkızına.
Aradan 2 hafta geçmiş baykuş padişahın huzuruna çıkmış selamını vermiş halini hatrını sormuş. Padişah merakla ne sayımı yaptığını sormuş baykuşa. Baykuş sınırlarımız içindeki kadın ve erkeklerin sayımını yaptım demiş padişaha. 
Padişah hangisi fazla çıktı diye sormuş. Baykuş kadınlar hiç ummadığım kadar fazla çıktı padişahım demiş. Padişah ayağa kalkıp bu imkansız erkekler fazla olmalı bu işte bir hata var diyerek bağırmış. Baykuş hiç bir hata yok padişahım dosdoğru saydım yanlız karısının bir dediğini iki etmeyen onun zevki ve sefası için herşeyi kıran döken kılıbık erkekleri işte onları erkekten deyil kadından saydım bu yüzden kadın fazla çıktı demiş:)

Padişah yaptığı hatayı hemem anlamış ve bütün kuşları serbest bırakmış artık gözü açılmış belkızın kölesi gibi olmayı bırakmış. Aşktan kör olan gözleri açılmış ve nasıl gerekiyorsa öyle davranmış...

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi