27 Mayıs 2024 Cumartesi - Sevgi güldürür, ilgisizlik öldürür. Sevgi güldürür, ilgisizlik öldürür.
HaberTL.com

Sevgi güldürür, ilgisizlik öldürür.

Hacer 19 Şubat 2018 883 Yorum Yap

Sevgi güldürür, ilgisizlik öldürür.

Bugün ki hikayemiz herkezin kedine bir ders çıkaracağı türden bir hikaye. Çok eski zamanlada bir tarikatın şeyhi yeni öğrencil..

Bugün ki hikayemiz herkezin kedine bir ders çıkaracağı türden bir hikaye. Çok eski zamanlada bir tarikatın şeyhi yeni öğrencilerini yanına çağırmış ve hepsine bir görev vermiş. Sen yemekten sen temizlikten sen çamaşırdan derken bütün öğrencileri eğitimlerinin yanında tekkenin işlerindende sorumlu olmuş. Herkez kendine verilen görevi hiç şikayet etmeden uygulamakta sorunsuz bir şekilde yapmaktaymış. Aradan epeyce zaman geçmiş birgün tekkenin şeyhi zekasına güvendiği bazı öğrencilerinide yanına alarak etrafı, işleri kolaçan etmeye karar vermiş. Belkide görünmeyeni bir dersle öğrencilerine göstermekmiş şeyhin. Tekenin her tarafı tertemiz yemekler güzel işler kusursuz dersler güzel gitmekteymiş. Tekkenin şeyhi  yanindaki öğrencileriyle  tekenin bahçesine çıkmış bahçe  ön  ve arka bahçe diye ikiye ayrılmışimiş. Ön kısım daki bahçenin güleri çiçekleri ağaçları varmış ama bir durgun bir solgun muş. Arka kısımdaki bahçeye geçmişler aynı güller  aynı çiçekler aynı ağaçlar burdada varmış ama burası başka bir güzel başka bir huzurluymuş.Kuş sesleri rengarenk kelebeklerle adeta yalancı cenet gibiymiş. 

Tekenin şeyhi  yanındaki öğrencilerine bunun sebebi sizce nedir? diye sormuş hepsi kendince bir cevap vermiş kimi havaya kimi toprağa kimi suya kimi gübreye kusur bulmuş. Şeyh bahçeyle ilgilenen öğrencilerin hemen yanına gelmesini söylemiş iki öğrenci gelmiş. ön bahçeyle ilgilenen öğrenciye sormuş bu bahçeye nasıl baktın? Çapasını yaptım, suladım, gübreledim budadım işim bitincede tekeye yorgun argın  geldim derslerimi ezberledim yatım uyudum demiş. Cennet köşesi gibi olan bahçeyle ilgilenen öğrenciye sormuş şeyh. Bende çapa yaptım suladım gübreledim budadım seyhim sadece bunları yaparken ilgimi alakamı onların üzerinden eksik etmedim güldüm konuştum sularken, ağladım budarken işim bitince gitmedim hemen muhabbet etim dular okudum ilahiler söyledim kopamadım çıkamadım bahçeden bazen burda uyuya kaldım demiş.

Şeyh öğrencilerine dönerek anladınız mı burdaki inceliği demiş.Öğrencileri yere bakıp cevap verememişler. Şeyh devam etmiş kahinattaki her yaratılmış ilgi ve alaka ister sevgi ister bu bir çiçek bir ağaç bir hayvan ne olursa olsun hepsi aynı, sevgisiz ilgisiz durgun solgun olur herşey görünmez hamuş (suskun) olur.  Deyilmi ki mevlamız bile kuluyla alakayı kesmez; kah ağlatır kah güldürür kah hasta eder kah zelil kah rezil kah zengin kah fakir yani türlü türlü ilgilenir unutmaz unuturmaz varlığını kuluna. Bu sebeptendir ki insan sevgiyle yaratılmış sevgi ve ilgiyle büyütülmüştür.Bu güzel cenet bahçesini sevgi ilgi alaka bu hale getirdi ne su ne toprak ne hava bu işte kusurlu. Severek yapılan ilgi alaka gösterilen  her iş mutlaka yapana misliyle geri döner kalbi ve evi cenet bahcesine döner demiş. 

Eeee birşey söylemeye gerek yok anlayan anladı hikayemizi: ) 

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi