25 Mayıs 2024 Perşembe - Tozları Süpürmek Tozları Süpürmek
HaberTL.com

Tozları Süpürmek

Harulnisa 19 Şubat 2018 839 Yorum Yap

Tozları Süpürmek

Bir zamanlar genç bir adam bir dergahın metini çok duymuş gidip orada öğrenci olayım oranın müridi olayım demiş. Dergaha gitiği g&u..

Bir zamanlar genç bir adam bir dergahın metini çok duymuş gidip orada öğrenci olayım oranın müridi olayım demiş. Dergaha gitiği gün ikramlar yapılmış güzelce ağırlanmış. Bu iki gün devam etmiş. Ertesi günün sabahı dergahın şeyhi yanına bu genci çağırtıp burda misfirliğin doldu eline bir süpürke al etraftaki bütün tozları süpür demiş. Dergahta o gün ve diğer gün bu genci bir daha kimse görmemiş.  Diğer öğrenciler görüyormusun iki gün yedi içti yattı iş süpürmeye gelince kaçtı gitti ortadan kayboldu vay utanmaz demişler. Günlerden bir gün dergahın öğrencilerinden birinin yolu kasabaya düşmüş orada bizim geci görmüş ve neden ortadan kaybolup gitiğini sormuş. Genç dergahın şeyhi beni çağırdı eline bir süpürge al bütün gereksiz tozları süpür dedi,  yanlış anlama şeyhin bu istediği zoruma gitmedi onur duydum. Etrafima  bakındım kedimden başka gerksiz toz göremedim bende kedimi süpürdüm yok oldum ordan demiş.

Insanın kedinin ne olduğunu bilmesi ne olamıyacağını bilmesidir ki bunu anlamak her kula nasip olmaz.Bu güzel meziyeti anlamak dileğiyle herkeze iyi günler...

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi