28 Mart 2024 Perşembe - Zekai Aksakallı'nın Ömer Halisdemir'i alnından öpme anı böyle görüntülendi Zekai Aksakallı'nın Ömer Halisdemir'i alnından öpme anı böyle görüntülendi
HaberTL.com

Zekai Aksakallı'nın Ömer Halisdemir'i alnından öpme anı böyle görüntülendi

20 Şubat 2018 1171 Yorum Yap

Zekai Aksakallı'nın Ömer Halisdemir'i alnından öpme anı böyle görüntülendi

Ankara Golbasi'ndaki Ozel Kuvvetler Komutanligini (OKK) ele gecirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe girisiminin seyrini degis..

Ankara Golbasi'ndaki Ozel Kuvvetler Komutanligini (OKK) ele gecirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe girisiminin seyrini degistiren Astsubay Omer Halisdemir'in sehit edilmesine iliskin 18 sanik hakkinda acilan dava, Ankara 14. Agir Ceza Mahkemesinde goruluyor. Hain gecede kayitta olan guvenlik kameralarindan elden edilen goruntuler dava dosyasina girdi. Kahraman Astsubay Halisdemir'e 'Darbeci Semih Terzi'yi vur' emrini veren ve 'Bunun sonunda sehadet var' diyen Korgeneral Zekai Aksakalli'nin darbe girisiminin bastirilmasinin ardindan Ozel Kuvvetler Komutanligina gelme aninin goruntuleri guvenlik kameralarina yansidi. HALİSDEMİR'İN ALNINDAN OPTUGU O AN 16 Temmuz 2016 gunu sabah saat 10.17'de Karargah girisine araciyla gelen Aksakalli'nin darbecileri bertaraf eden askerlere sarildigi goruluyor. Daha sonra Karargah binasinin icine dogru yonelen Aksakalli'nin bir muddet bekledigi, ardindan da Terzi'yi oldurmesinin ardindan darbeciler tarafindan sehit edilen Halisdemir'in cansiz bedenine yoneldigi goruntulere yansiyor. Halisdemir'in naasi onunde diz coken Aksakalli'nin, sehidin yuzundeki ortuyu actigi ve burada anlindan optugu an guvenlik kameralarinca anbean kaydedildi. AKSAKALLI'NIN VERDİGİ İFADE Dava kapsaminda celse arasinda ifadesi alinan Aksakalli, 'Omer Halisdemir ile 8 kez gorustum. Semih Terzi'nin Karargah binasina gelecegini ogrendigimiz icin Terzi'nin hain oldugunu, darbeci oldugunu soyleyerek onu oldurmesi emrini verdim. Hatta bu konusmamizda bu olayin sonunda sehadet oldugunu da belirttim ve hakkini helal etmesini istedim. O da 'Helal olsun komutanim' dedi. Sabah komutanliga gittigimde sehit Omer Halisdemir yerde yatiyordu, uzerinde bir ortu vardi. Ortuyu kaldirip alnindan optum' demisti.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi