26 Mayıs 2024 Cuma - Hayatda hiç bir şey yolunda gitmiyor diyenlere... Bambu Hayatda hiç bir şey yolunda gitmiyor diyenlere... Bambu
HaberTL.com

Hayatda hiç bir şey yolunda gitmiyor diyenlere... Bambu

Çinare 19 Şubat 2018 939 Yorum Yap

Hayatda hiç bir şey yolunda gitmiyor diyenlere... Bambu

Çin bambu ağacının yetişmesi.. gerçekten olumlu ısrar için güzel bir örnektir.. Çinliler bu ağacı şöyle yetiştir..

Çin bambu ağacının yetişmesi.. gerçekten olumlu ısrar için güzel bir örnektir.. Çinliler bu ağacı şöyle yetiştirir: Her ağac gibi önge ağacın tohumu ekilir sulanır ve gübrelebir.. Birinci yıl tohumda hik bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıb gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez. Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez.. Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler. Ve nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.. Akla gelen ilk soru şudur. Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı hafta da mı yoksa beş yılda mı ulaşmış?Bu sorunun cavabı tabiikide beş yıldır. Böyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresinde sulanıp gübrelenmeseydi ağacın böyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik?.. Bir başarının şartları her zaman basitdir..

Son bir söz: İnsan ağaca benzer çökleride verdikleri sözden gelir.. Allah Çinlilere veren sabırdan ve tohuma veren inatdan versin ki bize her zaman sözümüzde itayetle duralım hik vazgeçmiyelim bambu ağacı gibi ağacımızı 27 metreye ulaşdıralım.. Sonuçda 27 metre boyu ayakta saklamaya iyi çökler lazım..

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi