26 Mayıs 2024 Cuma - Kurban etlerindeki parazitlerden nasıl korunabiliriz? Kurban etlerindeki parazitlerden nasıl korunabiliriz?
HaberTL.com

Kurban etlerindeki parazitlerden nasıl korunabiliriz?

06 Ağustos 2018 1028 Yorum Yap

Kurban etlerindeki parazitlerden nasıl korunabiliriz?

Kurban etlerindeki parazitlerden nasıl korunabiliriz? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz Hiç şüphesiz ..

Kurban etlerindeki parazitlerden nasıl korunabiliriz? işte kurban bayramıyla ilgili merak ettiklerimiz

Hiç şüphesiz Kurban bayramı ile ilgili, kurban hazırlığıyla veya kurban sonrasıyla ilgili aklımıza takılan bir çok soru var. Bu bölümde aklınıza takılan tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.

"Kurban etlerindeki parazitlerden nasıl korunabiliriz?"

Kesilen kurbanlarin cigerlerinde parazit bulunabilecegini vurgulayan uzmanlar, sakatatlarin cok iyi temizlenmesi gerektigini soylediler. Parazit ve kistlerin, izgara seklinde pisirmelerde insana gecme oraninin daha yuksek oldugunu kaydeden uzmanlar, soyle dediler. ''Veteriner kontrolunden gecmemis hayvanlarin, kurbanlik olarak alinmamasina ozen gosterilmelidir. Genellikle kaynama seklinde etlerin pisirilmesi, parazitlerin insana gecmesini buyuk olcude onleyebiliyor. Izgaralarda, et direkt olarak atesin uzerine konuluyor ve etin sadece yuzey kismi pisiyor, icleri cig kaliyor. Bu nedenle de hastaliklarin insanlara gecme riski artiyor. Izgara yapilirken, izgara ile et arasindaki uzakligin yaklasik 15 santim olmasi gerekiyor. Çigkofte yapiminda kullanilan cig etlerin de buyuk sakincalari bulunuyor.'' Uzmanlar, yasli ve sismanlar ile kalbinde rahatsizlik bulunan kisilerin kirmizi etten uzak durmalari gerektigini de hatirlatarak, bu kisilerin sebze ve meyve tuketimine agirlik vermelerinin yararli olacagini soylediler.

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan habertl.com sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Haberler
En Çok Okunan Haberler
Gönderiler Aşk Bir Rüya Haber TL Çiçekdağı Aşk Bir Rüya Dizisi